- Нови проекти

Обект: Adella Residence   

Локация: Кв.Дианабад ул.Тинтява

Информация за обекта

Adella Residence“ e комплекс, предлагащ удобства и комфорт на своите обитатели, с модерна визия, функционални разпределения, високо качество на изпълнение и конкурентни цени. Разположен на 10 минути от метростанция „Г.М.Димитров“, в непосредствена близост до спортни площадки, паркове, търговски центрове, училища и детски градини, дават добавена стойност на проекта и го правят отличен както за живеене, така и за инвестиция.

Adella Residence предлага всичко, от което се нуждае едно съвременно и модерно семейство.

СТЕПЕН НА ЗАВЪРШЕНОСТ НА СГРАДИТЕ

Конструкция

Конструкцията на сградите е решена като монолитна, безгредова. Cъстои от следните основни елементи: хоризонтални елементи: плочи и греди, вертикални елементи: колони и противоземетръсни шайби.

Покрив

Сградите са проектирани с неизползваем плосък покрив, който ще бъде изпълнен по следния начин: стоманобетонна плоча, пароизолация от полимер-битумна мембрана, топлоизолация от екструдиран понополистерен (XPS) – 20см, полиетиленово фолио, армирана замазка за наклон, два пласта хидроизолация от арро-битумна мембрана.

Фасади

Дизайна на фасадите е с изразителна визия, без излишни детайли и декорации, изграден от три самостоятелни обема, в които се помещават отделните функционални звена. Възприемането на обемите като различни по предназначение части на едно цяло е усилено чрез използваните материали за оформяне на фасадите. За медицинския център е предвидена вентилируема обшивка с плоскости от ламинирани плочи (hpl), докато за жилищната и хотелската част е предпочетена силиконова фасадна мазилка, в комбинация отново с ламинирани плочи (hpl). Парапетите на балконите са пана от триплекс в бял матов цвят.

Водоснабдяване

Захранването на двете сгради с вода за питейно-битови нужди ще бъде от уличен водопровод. Към етажите водата ще се подава чрез вертикални водопроводни клонове (ВВК). За всеки един апартамент е предвиден водомер за топла и студена вода. Водомерите ще са с изводи за дистанционно отчитане. Хоризонталната разпределителна мрежа към приборите ще се положи скрито под мазилка с дебелина 2 cm.

Канализационна инсталация

Битовите и дъждовните отпадъчни води, ще се отвеждат чрез новоизградено канализационно отклонение от PVC тръби. Отводняването на покрива от дъждивни води, ще е посредство воронки за плосък покрив, с долно оттичане, с термоизолирано тяло, с нагревател с автоматичен терморегулатор за всяка.

Отвеждането на конденза от климатичните тела, ще бъде включено към вертикалните канализационни клонове. На местата на включване ще се монтира „S” сифон с цел предотвратяване навлизането на неприятни миризми към климатичните тела.

Подземен паркинг

Подходът към подземния гараж ще се осъществява от ул.Тинтява по двупосочна покрита рампа, за която е осугурено подгряване на настилката. Подземния паркинг ще бъде изпълнен и предаден в следния вид: под – настилка от шлайфан бетон, сутеренни стени – видим бетон, таван – стоманобетонова плоча, знаци за обозначаване на подземните паркоместа и положена маркировка подземно гариране

Общи части

Общите части на сградите са проектирани с модерна визия и ще бъдат изпълнени с висок клас материали, а именно:

За фоаета партер: стени –комбинация от латекс,дървена ламперия и камък, подове – настилка от гранитни плочи, таван – окачен таван от гипсокартон с крайно покритие латекс с осветление по архитектурен проект;

Стълбища, етажни фоайета и площадки: под – настилка в комбинация от гранитогрес и гранит, парапет по архитектурен детайл, тавани – нанесено крайно покритие латекс, с осветление по архитектурен проект, стени –предстенна обшивка от гипсокартон и крайно покритие латекс;

Асансьори

Всеки вход на сградата ще има самостоятелен асансьор на водещия световен производител “Schindler”, със спирка до подземният паркинг на сградата, с кабина с модерен дизайн и контрол на достъпа.

ОВК системи

Отоплителната инсталация в сградите се захранва от собствена абонатна станция за всяка една, разположени в сутерена на сградите и са свързани към централна мрежа. Отоплителната инсталация във всяка сграда е водна система с принудителна циркулация. Главната разпределителна мрежа е от полипропиленови тръби. В общите части по етажи са разработени топломерни табла с отделни топломери за всеки апартамент. Връзката между топломерните табла и апартаментните колекторни кутии е от полиетиленови тръби с алуминиева вложка, положени в подова замазка с топлоизолация от микропореста гума.

За подземния гараж са разработени смукателни вентилационни инсталации, осигуряващи 3 кратен въздухообмен. За санитарните възли има предвидена принудителна смукателна вентилация. Тя се осъществява чрез вертикална връздуховодна мрежа и осови вентилатори (противовлажно изпълнение) с автоматични жалузи, монтирани във всяко санитарно помещение.

Eлектро  инсталация

За общите части на партера и по етажите във входовете се предвижда ел табло, което се монтира на партера в Общо помещение. От него се захранва осветлението в стълбищните клетки, коридорите по етажите и общите части на партера. Осветлението по коридорите и в стълбищните клетки се управлява с пир детектори за движение и присъствие.

В гаража захранването на всички консуматори става от ел. табло Тгр(трета категория) и Тgгр(първа категория). Осветлението в гаража ще се реализира с луминисцентни осветителни тела за открит монтаж. Управлението на работното осветление става посредством датчици за движение и присъствие IP44. Част от осветлението е дежурно, което се предвижда да свети нон-стоп. В гаража се предвижда и евакуационно с осветителни тела.В близост до рампата в гаража се монтира ел табло Траз, което ще захранва ел. подово коловозно отопление на входно-изходната рамапа

Мълниезащитна инсталация

За обекта е проектирана мълниезащита с изпреварващо действие. Осигурява се ниво на мълниезащита I (ниво I) – при ефективност на мълниезащитната уредба.

Заземителна инсталация

Заземяват се шини РЕ на ГРТГ и ГРТД, токоотводите на мълниезащитата, и направляващите релси на асансьора. Заземителната инсталация се изпълнява с поцинкована шина и заземителите са тип „Електрод” от неръждаема стомана.

Пожароизвестяване

С пожароизвестителната инсталация се обхваща подземния гараж на сградите.

За нуждите на обекта се предвижда конвенционална пожароизвестителна централа За надеждното алармиране при възникване на пожар се предвижда монтирането на сигнализация (сирени) – звуково-светлинна във сградите и отвън на фасадата

СТЕПЕН НА ЗАВЪРШЕНОСТ НА АПАРТАМЕНТИТЕ

Стени

Външни стени – тухла „Wienerberger-Porotherm” 25 см., цялостна система за топлоизолация, включваща експандиран пенополистирол EPS и силиконова мазилка на “Baumit”.

Вътрешни стени – тухла „Wienerberger-Porotherm” 12 см., гипсова мазилка и шпакловка;

Тавани

На апартаменти – гипсова мазика и шпакловка;

На санитарни помещения и складове – окачени тавани от влагоустойчив гипсокартон;

Подове

На апартаменти – циментова замазка;

На балкони, лоджии и тераси – завършени с мразоустойчив гранитогрес;

На санитарни помещения – стоманобетонова плоча;

Дограма

Ще бъде монтирана висок клас немски PVC профил и обков “Kommerling” , с двуосно отваряне за всяко помещение.

Входни врати – SOLID с MDF декоративни панели, стоманена каса, с тримерно заключване, височина на вратата 2,47м, с автоматичен праг;

Видео-домофонна инсталация

Всеки апартамент е окабелен за видеодомофонна уредба и допълнителен звънчев бутон пред вратата. На главните входни врати се монтират електромагнитни насрещници за осигуряване на достъпа за гости, дистанционно от всеки един апартамент. Връзката между видео-домофонни входни панели и видеодомофонна слушалка се осъществява по магистрален кабел FTP cat.6а.

Телефонна инсталация и компютърна мрежа

На подходящо място за всеки апартамент се предвижда слаботокова разпределителна кутия. От нея радиално до розетките RJ45 се изтеглят кабели FTP кат.6а в гофрирани инсталационни трудногорими тръби скрито под мазилка (или обшивка от гипсокартон).

Инсталация за кабелна телевизия

В апартаментите се изтеглят кабели RG 6/U. От тях радиално за отделните ТВ излази се изтеглят кабели RG6/U в гофрирани инсталационни трудногорими тръби Ф23 скрито под мазилка(или обшивка от гипсокартон). За инсталацията е разработена блок схема, на която са показани основните кабелни връзки.

Осветителна и силова  инсталация

В апартаментите захранването на всички консуматори става от съответното апартаментно табло. Те са за вграден монтаж. Апартаментните табла са с входящ товаров прекъсвач и изходящи автоматични прекъсвачи. За токовите кръгове на контактите се предвиждат допълнително защитни прекъсвачи (дефектнотокови защити). Ел. инсталацията в апартаментите се изпълнява по схема TN-S с кабели тип СВТ, положени скрито под мазилката (или обшивка от гипсокартон).

Водоснабдяване и канализация

За всеки един апартамент е предвиден водомер за топла и студена вода, както и необходимите арматури към него ( СК и ОК). Водомерите ще са с изводи за дистанционно отчитане. Хоризонталната разпределителна мрежа към приборите ще се положи скрито под мазилка с дебелина 2 cm.

Отопление, Вентилация и Климатизация

Отоплителната инсталация в сградата се захранва от собствена абонатна станция разположена в сутерена на сградата. Главната разпределителна мрежа е от полипропиленови тръби с алуминиева вложка, положени в гофриран шлаух в подовата замазка.

В дневната на всеки апартамент се предвижда да бъдат положени тръби свързващи външните и вътрешните тела, тип инверторни мулти сплит климатизатори и инверторни сплит климатизатори. Местата на външните и вътрешните тела са указани по проект.

За санитарните възли има предвидена принудителна смукателна вентилация. Тя ще се осъществява чрез вертикална връздуховодна мрежа и осови вентилатори (противовлажно изпълнение) с автоматични жалузи, монтирани във всяко санитарно помещение.

Окабеляване за СОТ

За всеки апартамент ще бъде положено окабеляване за СОТ, без монтаж на сигналната техника.

Етап на строителство до момента :завършен груб строеж на сградата

Срок за завършване февруари 2018

kanurova

Местоположение

Подобни имоти