Стартира строителството на жилищен комплекс Amaya Residence в София

Стартира строителството на жилищен комплекс Amaya Residence в София

от 07.03.2017, Автор: ГРАДЪТ

[1475 прочитания]

В Amaya Residence ще има общо 201 апартамента и 13 мезонета.<br />В Amaya Residence ще има общо 201 апартамента и 13 мезонета.

Първа копка на жилищен комплекс от затворен тип Amaya Residencе бе направена в края на февруари. Обектът ще бъде разположен на терен от 10 дка в една от „горещите“ инвестиционни зони на град София – кв. „Кръстова вада“. В проекта са включени 6 сгради с 201 апартамента, 13 мезонета, търговски помещения, фитнес, детска площадка и 5 дка поддържани зелени площи.

Общата разгъната застроена площ ще бъде 34 000 кв. м., от които 26 000 кв. м. надземна площ и 8000 кв. м. подземен паркинг. Бъдещият комплекс се намира близо до зелени площи, за които Столична община има проект за облагородяване (парк „Лозенец“) и недалеч от мол „Парадайс център“. Живущите в комплекса ще имат бърз пешеходен и автомобилен достъп до центъра на столицата, посредством новоизградената метростанция и главните булеварди.

Първа копка на жилищния комплекс направиха (от ляво надясно) – Атанас Атанасов, управител на „Бараж груп“, арх. Цветан Петров, управител на „Иво Петров архитекти“, Цветослав Русков и Пенков Пенков, съдружници в „Билд инвест България“.

Фотограф: Мария Съботинова

Инвеститор е „Билд инвест България“ АД, проектът е на „Иво Петров Архитекти“, изпълнител е „Бараж груп“ ЕООД, а финансирането е осигурено от Българо-американска кредитна банка.

Съдружници в „Билд инвест България“ АД са Цветослав Русков и Пенко Пенков. Двамата са с над 15 години опит в строителството, като в момента строят обекти в Германия и Австрия.

Фотограф: Мария Съботинова

Комплексът ще бъде изграден на два етапа. Първите три сгради и част от подземния паркинг ще бъдат готови до ноември 2018 г. Строителството на другите три сгради ще започне през ноември 2017 г. и ще приключи през май 2019 г.

Първият етап от проекта включва 119 апартамента, като досега „на зелено“ са продадени над 55. Площта на имотите е между 70 и 180 кв. м., а цените – от 950 до 1250 евро/кв. м. според разположението, съобщи за „Градът“ Костадинка Канурова, управител на фирма „КМВ пропърти мениджмънт“, която продава ексклузивно жилищата в Amaya Residence.

Клиенти и приятели на инвеститорите уважиха церемонията за първа копка.

Фотограф: Мария Съботинова

Апартаментите ще бъдат с високи тавани – 2,70-2,90 м. Всички жилища са светли, просторни и функционални, което ги прави лесни за обзавеждане и същевременно безкомпромисни към лукса и високия стил на живот, който е основно заложен в комплекса. Ще се предлагат на шпакловка и замазка, като инвеститорът ще съдейства и за интериорния дизайн и довършителните дейности.

От Amaya Residence ще се открива красива гледка към Витоша.

Фотограф: Мария Съботинова

На обекта вече има изграден офис на „Билд Инвест България“, в който всички желаещи нов комфортен дом могат да получат детайлна информация и да видят строителната площадка.

На терена в кв. „Кръстова вада“ има изграден офис на компанията-инвеститор.

Фотограф: Мария Съботинова

За сигурност на обитателите ще бъде изградена система за видеонаблюдение и контрол на достъпа, предвидена е и охрана. Инвеститорът има планове да вложи средства и в уличната мрежа около комплекса.

Гостите на събитието имаха възможност за разговор на чаша вино след официалната церемония.